Matras Kopen? Ultiem Slaapcomfort met Topkwaliteit Matrassen (2024)

Een matras kopen online of in een van onze winkels , dat doet u op maat van uw lichaam. Daarbij is het belangrijk dat u bepaalde aspecten in overweging neemt en keuzes maakt. Zo kan u bij ons de beste matras voor uw lichaam kiezen. Onze experten staan altijd voor u klaar voor de nodige begeleiding op maat. Samen met u gaan we op zoek naar een matras die volledig is aangepast aan uw noden.

Hoge kwaliteit aan scherpe prijzen

Een uitgeslapen persoon is er twee waard, nietwaar? Dankzij een goede nachtrust functioneert, presteert en leeft u met volle teugen. Of u nu op zoek bent naar een zachte of harde, een koudschuim- of traagschuimmatras, bij Slaapwel zit u altijd goed. Dankzij onze jarenlange expertise vertalen wij uw wensen naar de perfecte matras. Welk liggevoel heeft uw persoonlijke voorkeur? Hoeveel goede ondersteuning moet uw nieuwe matras u bieden? Hebt u het snel te warm terwijl u slaapt?

Kwaliteitsvolle slaapartikelen aan de beste prijzen? Daarvoor bent u bij Slaapwel aan het juiste adres. Dankzij rechtstreekse aankoop bij de producenten kunnen wij u de beste prijs-kwaliteit aanbieden. In ons aanbod vindt u matrassen uit verschillende materialen: Bonnellveren en pocketveren , latex , koudschuim, traagschuim , polyether, viscogel en hr gel.

Naast verschillende soorten matrassen beschikken we ook over een groot aanbod merken zoals Better Night, Van Landschoot, Polypreen, Beautyrest en vele andere. Welke matras voldoet het best aan uw noden? Dat kunt u onmiddellijk ontdekken dankzij onze test. Een matras kopen online of in de winkel een matras bestellen was nog nooit zo eenvoudig!

Better Night Matrassen

Onze Better Night matrassen zorgen voor een ongestoorde nachtrust en superieur slaapcomfort. Ze staan bekend om hun gunstige prijs -kwaliteitverhouding en zijn beschikbaar in verschillende materialen. Zo heeft u de keuze uit Better Night matrassen met pocketveren, bonnellveren, koudschuim, traagschuim en nog zo veel meer. De matrassen zijn ook geschikt voor lattenbodems, boxsprings en verstelbare bedbodems. Kortom, met uw nieuwe Better Night matras gaat u gigantisch goed slapen! De matrassen van Better Night leveren wij gratis binnen de 48 uur, op voorwaarde dat u uw bestelling plaatst voor 12 u.

Hotelmatrassen

Bij Slaapwel zorgen we ervoor dat u thuis net zo goed slaapt als in een hotel. Wilt u onze hotelmatrassen kopen online? Dat kan in enkele muisklikken bij Slaapwel. Onze hotelmatrassen behoren tot de beste matrassen ter wereld. Tot onze collectie hotelmatrassen behoren onder meer de Rosewood, Belmond, Mirage, Sentido, Waldorf, Mandarin en Bellaggio. Deze matrasssen liggen in de beste en meest luxueuze hotels ter wereld. Slaapwel levert deze goede matrassen gratis bij u thuis, zowel in België als in Nederland. Alle maten zijn leverbaar, ook grote maten als 200x220 cm en 200x210 cm.

Soorten hotelmatrassen

De meeste hotelmatrassen bestaan uit een kern van pocketveren met een unieke topper die ingewerkt is in de matras. Zo hebben we matrassen met een toplaag in traagschuim die voor een drukverlagend effect zorgt. Daarnaast hebben we ook nog matrassen met een toplaag in hyperschuim die voor een stevig comfort zorgt. Daarnaast hebben we nog een matras (Waldorf) die een unieke topper heeft die bestaat uit traagschuim, hybrideschuim en latex. Er zijn ook matrassen (bijvoorbeeld de Mandarin) met 2 verschillende comfortlagen zoals een zijde in latex en de andere zijde in traagschuim. Wilt u onze superieure hotelmatrassen kopen ? Bestel ze vlug online of kom naar een van onze matrassenwinkels.

Pocketveren matras

Bent u op zoek naar een matras die bijdraagt aan een ergonomische lichaamshouding? Dan is een pocketveren matras wellicht de beste keuze voor u. Wilt u een pocketvering matras kopen online, dan bent u bij Slaapwel aan het juiste adres. Ligt u liever hard of zacht? Hoe groot moet uw matras zijn? Geniet een bepaald merk, zoals Van Landschoot of Velda, uw voorkeur? Hoe dik wilt u uw matras? Maak uw keuze uit ons ruime assortiment, verkrijgbaar in onze webshop of in een van onze winkels!

Beter slapen dankzij pocketveren

Waarom zou u een pocketvering matras kopen? Dit type matras bestaat uit een kern van stalen veren die elk afzonderlijk ingepakt zijn in een zacht 'zakje' (= pocket). Rond de veren zit een laag van polyether, koudschuim, traagschuim of een ander materiaal waardoor u de veren niet voelt. Daarrond zit de tijk of matrashoes. Dankzij de zakjes kunnen de veren niet verward raken en kunnen ze elk afzonderlijk het lichaam optimaal ondersteunen. Het comfort van de matras wordt bepaald door de hoeveelheid veren, en hun kwaliteit. Hoe dikker, hoe steviger; hoe meer, hoe beter de verdeling van uw gewicht. Verschillende comfortzones garanderen dat elk lichaamsdeel geniet van de nodige steun. De samenstelling zorgt ervoor dat dit type matras erg goed ventileert. Het gevolg? Warmte wordt goed afgevoerd en vocht krijgt geen kans. Let bij de keuze van uw pocketveer matras vooral op de laag rond de veren, want die bepaalt mee hoe comfortabel u slaapt.

Koudschuim matrassen

Bent u op zoek naar een matras die erg veerkrachtig is, goed ventileert, gemaakt is van een uiterst duurzaam materiaal en hoog slaapcomfort biedt? Dan is een koudschuimmatras misschien wel de beste investering die u kunt doen voor uw slaap- én levenskwaliteit.

Dankzij de open celstructuur van het materiaal is dit type matras bovendien erg geschikt voor mensen die het 's nachts snel te warm hebben. Het materiaal neemt uw lichaamswarmte immers op, waardoor de matras niet warm aanvoelt én uw lichaam tegelijk voldoende ondersteunt. Verder biedt koudschuim een zeer goede progressieve tegendruk: hoe meer u het schuim indrukt, hoe meer tegendruk het geeft. Wilt u een koudschuim matras kopen online? Ontdek snel de hoogwaardige koudschuimmatrassen bij Slaapwel en voortaan slaapt u zorgeloos op beide oren!

Traagschuim matras

Zoekt u een matras die zich volledig naar uw lichaam vormt en een groot ligcomfort garandeert? Dan is een traagschuimmatras wellicht de ideale matras voor u. Dankzij het aanpassingsvermogen is dit type matras erg geschikt voor mensen met gevoelige en/of pijnlijke gewrichten en spieren. Wilt u een traagschuim matras kopen online? Ontdek de hoogwaardige traagschuimmatrassen bij Slaapwel en ondervind voortaan minder druk en belasting tijdens het slapen. Want u verdient die verkwikkende nachtrust!

Wat is traagschuim?

Waarom zou u een traagschuim matras kopen? Traagschuim is een schuim dat bij verwarming zacht wordt. Het reageert langzaam, wat de naam 'traagschuim' verklaart. Kwalitatief hoogstaand traagschuim wordt zacht bij een uitwendige lichaamstemperatuur van om en bij de 29 graden. Als u erop gaat liggen, zakt de matras dus langzaam in. Verdwijnt het gewicht of de druk? Dan komt de matras langzaam terug omhoog. Het lichaamsgewicht en de warmte zorgen ervoor dat de matras zich aan de lichaamsvorm aanpast. Traagschuim werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de ruimtevaart en wordt daardoor ook wel NASA-schuim genoemd. Nog andere namen voor traagschuim zijn visco(-elastisch) schuim of geheugenschuim (memory foam).

Latex matras

Lijdt u aan nek- of rugklachten of gewrichtspijnen? Dan biedt een latexmatras wellicht de ondersteuning die u nodig hebt om optimaal van uw nachtrust te kunnen genieten. Latex voelt ook relatief warm aan, dus als u het minder snel warm hebt, is dit type matras zeker ideaal. Bij Slaapwel vindt u verschillende diktes latexmatrassen en hebt u een ruime keuze uit formaten en comfort (soft, medium of firm). Ontdek ons volledige aanbod en reken op advies van onze slaapexperten voor de perfecte matras, op maat van uw lichaam!

Natuurlijk of synthetisch?

Latex is van oorsprong een natuurproduct, maar wordt ook langs chemische weg uit nafta vervaardigd. Het grote voordeel van synthetische latex is dat het in veel mindere mate poreus is in vergelijking met natuurlijke latex. Daarom bestaan latexmatrassen gewoonlijk uit een mengeling van beide. Hoe hoger het percentage synthetische latex, hoe langer u van uw matras zal kunnen genieten.

Talalay latex

Talalay latex is een type latex dat zich onderscheidt van gewone latex door het productieproces. Het resultaat is een matras met een open celstructuur. Daardoor bieden Talalay matrassen nog meer comfort: ze hebben een hoog ventilerend vermogen en de vochtregulering is ook in balans. In combinatie met de voor 'standaard' latex typerende rekbaarheid en veerkracht is Talalay latex dan ook het beste type latex matras.

Polyether matras

Van alle soorten matrasvulling is het materiaal polyether het meest betaalbare. Polyether matrassen worden ook wel eens schuimmatrassen, schuimrubber of schuimplastic genoemd. Waarom een polyether matras kopen online? Hoe een polyether matras aanvoelt, wordt voornamelijk bepaald door twee aspecten. Enerzijds is er de densiteit van de matras, die wordt uitgedrukt in gewicht schuim per kubieke meter. Hoe hoger het soortelijk gewicht, hoe duurzamer het materiaal. Anderzijds kan de hardheid van zo’n matras verschillen. De twee aspecten staan los van elkaar: een schuimmatras kan een hoge densiteit hebben maar wel zacht liggen.

Polyether biedt voldoende ondersteuning en een redelijke vochtregulatie voor een comfortabele nacht. Door de gesloten celstructuur kan dit type matras evenwel het minst goed ademen. Hebt u geen hoge verwachtingen van uw matras en wilt u vooral een goedkope matras, bijvoorbeeld voor een logeerbed? Dan kunt u zeker een polyether matras kopen. Let bij de keuze van uw polyether matras zeker op het aanbevolen maximale gewicht dat de matras kan dragen.

Studentenmatrassen

Uw student gaat op kot. Welke soort matras kiest u dan het best? Tot het assortiment van Slaapwel behoren verschillende soorten goedkope matrassen zoals polyether, koudschuim, traagschuim en pocketveren matrassen. Polyether matrassen zijn erg goedkope matrassen. Ze bieden genoeg ondersteuning en een redelijke vochtregulatie.Koudschuimmatrassen hebben ook een goede prijs/kwaliteit-verhouding. Ze zorgen voor optimale ventilatie en zijn erg veerkrachtig, waardoor ze hoog slaapcomfort bieden. Traagschuimmatrassen werken drukverlagend en kunnen zich volledig naar het lichaam vormen. Het zijn niet de goedkoopste matrassen, maar er bestaan er wel degelijk in een lagere prijsklasse. Pocketveren matrassen bieden stabiel ligcomfort en ventileren als de beste. Ook deze zijn beschikbaar voor elk budget.

Zorgmatrassen

Een goede nachtrust is enorm belangrijk, dat weten we allemaal. Om goed te kunnen slapen is een goede matras dan ook echt een must. Heeft u last van nachtelijk zweten, bedplassen, pijnklachten of bent u allergisch aan huisstofmijt? Dan is een zorgmatras wellicht de ideale matras voor u. De matras is uiterst hygiënisch en vermijdt vieze geurtjes. Wilt u een zorgmatras kopen online, dan bent u bij Slaapwel aan het juiste adres.

Extra comfortabel slapen dankzij de juiste matras

Een zorgmatras biedt tal van voordelen en heeft heel wat bijkomende specifieke eigenschappen. Een goede zorgmatras biedt ligcomfort en heeft het vermogen doeltreffende oplossingen te bieden voor mensen met pijnklachten. De hoes bevat ook een waterdichte stof zodat er geen water, urine of ander vocht in de matras kan doordringen. De zorgmatras blijft ook vrij van huisstofmijten, doordat deze niet doorheen de waterdichte matrasbeschermer kunnen. Daarnaast gaat de matras ook lang mee en is deze heel snel en makkelijk te verschonen.

Gigantisch groot aanbod, gigantische kortingen

Bij Slaapwel kunt u terecht voor kwalitatieve matrassen, boxsprings en bedden. Slaapwel voorziet in alle slaapwensen en in het grootste gemak en comfort. Zoekt u een slaapoplossing op maat, dan kunt u rekenen op de expertise van onze medewerkers. Een matras kopen online aan een voordelige prijs? Ontdek snel onze acties of kom langs in een van onze drie filialen. Hebt u uw nieuwe matras al gekozen? Ontdek en aarzel niet om contact op te nemen via chat, telefoon of mail voor deskundig advies door een van snel onze selectie onze slaapexperts. Bij ons kan u ook rekenen op gratis levering. Waar wacht u nog op?

Matras Kopen? Ultiem Slaapcomfort met Topkwaliteit Matrassen (2024)

FAQs

Wat is de beste matras volgens de Consumentenbond? ›

Best getest: Matt Sleeps Matt matras

Uit de matrassentest van de Consumentenbond is in 2023 het Matt Sleeps Matt matras gekroond tot 'Beste uit de test'.

Welke matrassen hebben ze in hotels? ›

Welke matrassen gebruiken hotels? Hotelmatrassen bestaan meestal uit pocketvering en/of kwalitatief koudschuim. Deze materialen staan bekend om hun comfortabele, ondersteunende en ventilerende eigenschappen. Simmons, Sealy, Serta en Tempur-Pedic zijn bekende merken voor hotelmatrassen.

Wat zijn de stevigste matrassen? ›

Pocketvering matrassen zijn over het algemeen stevigere matrassen dan volkernmatrassen. Daarom raden we mensen die op een hard matras willen slapen vaak pocketvering matrassen aan. Een koudschuim matras met een medium hardheid is dus een stuk zachter dan een pocketvering matras met een medium hardheid.

Wat is een goed matras voor ouderen? ›

Traagschuim matras

Traagschuim is een schuim dat zacht wordt als het door het lichaam word verwarmd. Het is zeker geschikt voor ouderen, omdat het drukverlagend werkt. Het vormt zich zo naar het lichaam, dat het voelt alsof u in een perfecte mal ligt.

Wat zijn de beste merk matrassen? ›

Uit de test van de consumentenbond zijn onlangs twee matrassen van het Nederlandse merk Pullman als beste getest. De Pullman Silverline Premier en de Pullman Silverline Excellence komen als beste naar voren.

Wat is het beste matras voor een Zijslaper? ›

Voor een zijslaper is een matras met comfortzones doorgaans het meest geschikt. Een matras met comfortzones zorgt ervoor dat je lichaam overal voldoende ondersteuning krijgt. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je schouder in een onnatuurlijke houding komt te liggen.

Welke matras gebruikt Van der Valk? ›

Hèt Van der Valk pocketmatras dat veelvuldig wordt toegepast in de hotels. Dit 21 cm hoge 7-zone matras met pocketveren geeft de juiste ondersteuning voor ieder slaaptype en garandeert een perfecte nachtrust.

Welke matrassen worden in het ziekenhuis gebruikt? ›

Matrassen voor zorgbedden of voor in ziekenhuis gebruik

Curatieve anti-decubitus matrassen werken door middel van lucht en wisselen voortdurend van kanalen zodat de druk steeds anders is. Beide anti-decubitus matrassen zijn geschikt voor thuis gebruik als ook voor in verzorgings- en verplegingstehuizen.

Wat zijn de gezondste matrassen? ›

Natuurmatrassen. Natuurmatrassen zorgen er met hun prettige eigenschappen niet alleen voor dat je lekker slaapt, maar ook zijn ze heel 'gezond' voor de natuur. Vergeleken met synthetische koudschuimmatrassen die gemaakt zijn op aardoliebasis hebben 100% natuurlatex matrassen meerdere voordelen.

Wat is beter koudschuim of pocketvering? ›

Hecht je bijvoorbeeld veel waarde aan een licht en soepel matras? Dan is pocketvering de beste keuze voor jou. Heb je het snel warm en transpireer je 's nachts veel, kies dan voor een matras met koudschuim.

Wat is een goed matras als je zwaar bent? ›

Benodigde dikte van een matras

Mensen met een zwaar postuur hebben een extra dik matras nodig. Wij adviseren voor zware mensen van boven de 100 kg altijd een matras te kiezen met een dikte van 22 cm of meer. Een dik matras wordt minder snel geplet, waardoor u een optimaal slaapcomfort behoudt.

Wat zijn Amerikaanse matrassen? ›

Amerikaanse matrassen zijn dé trend voor het vervangen van je slappe, verouderdere boxspring matrassen, met of zonder doorgezakte topper. Amerikaanse matrassen zorgen er door de dikte voor dat de hoogte van je slaapsysteem (matras en topper) gelijk blijft.

Waar moet je opletten bij een matras? ›

Dit zijn de meest voorkomende:
  • Een favoriete slaaphouding. Iemand die op zijn zij slaapt heeft een andere ondersteuning nodig dan iemand die het liefst op zijn rug ligt.
  • Voorkeur voor zacht of wat harder matras. ...
  • Warmte van het matras. ...
  • De prijs. ...
  • Jouw eigen bed. ...
  • Allergieën. ...
  • Lichamelijke klachten.
Sep 27, 2019

Hoe duur is goed matras? ›

Als we kijken naar de prijs van een matras (op basis van 90×200) dan is een bedrag tussen de €500 en €1.000 voor een 1-persoonsmatras het maximale dat je eraan zou mogen uitgeven. Tussen de €800 en €1.550 voor een matras 2- persoons (op basis van 160X200) is daarvoor de maximale prijs.

Wat is nou echt een goed matras? ›

De laatste update van de matrassentest consumentenbond – Matrassen Test december 2023 geeft aan dat Matt het beste matras is. Hiervoor (november 2022) kwam het Emma O2 matras als beste uit de matrassentest. Als tweede komt het Meradiso koudschuim matras van de Lidl als beste koop uit de test.

Wat is een goed matras bij rugklachten? ›

M Line matrassen zijn ook drukverlagend

Traagschuim heeft de beste drukverlagende eigenschap en biedt goede ondersteuning. Dit maakt dat een traagschuim matras verlichting biedt bij rugklachten.

Is een duur matras altijd beter? ›

Volgens de consumentenbond is er geen verschil tussen een goedkoop matras of dure matrassen, maar is dat wel echt zo? Meestal zijn duurdere matrassen namelijk wel beter. Met een nachtje slapen op een matras kan je natuurlijk niet beoordelen of een matras beter of minder goed is.

Welk soort matras is de beste? ›

Latex matrassen

Ze kenmerken zich door een hoge puntelasticiteit, waardoor ze zich vormen naar het lichaam. Latex is namelijk van nature antibacterieel en weert schimmel en huisstofmijt. Latex matrassen houden warmte langer vast en hebben een minder goede ventilatie dan bijvoorbeeld koudschuim matrassen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 5649

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.